CHURCH CRESCENT

An existing semi-detached Edwardian house in Muswell Hill has been transformed to suit the contemporary needs of the client, creating a calm, welcoming and energy efficient family home.

The lower ground level of the split-level house, previously dark and with a poor relationship with the garden, has been lowered and extended to the rear, while the upper floors have been reconfigured to maximise living space.

Extending and excavating the previously cramped basement space has created tall ceiling heights, allowing for a spacious kitchen and dining area. The area, accessed from above via a floating timber staircase, was also reoriented to offer a new sense of visual and physical connectivity with nature.

On the upper ground floor, tall glazed doors open from the living space onto a terrace, further promoting a sense of connectivity with the outdoors.

Shortlisted for ‘Best House’ in the Haringey Design Awards 2016

Longlisted for ‚Innovative home extensions’ in the NLA Don’t Move, Improve! Awards 2016

CONTACT

02083506943

07947360699

eastern.corp.ltd@gmail.com

Eastern Corporation Ltd
46 Greenway
London
N14 6QP

company no. 3712809